Taxatierapport | Makelaardij MHG Advies

Als gecertificeerd makelaar-taxateur staan wij garant voor een objectieve en realistische taxatie van uw woning. Het opmaken van een taxatierapport is een verantwoordelijke taak, die wij graag op ons nemen. Onze taxaties zijn volledig en worden altijd door elke financiële partij geaccepteerd. Compleet, accuraat en tegen een scherp tarief. Wij komen graag bij u langs voor een taxatie op maat.

Wanneer een taxatierapport nodig?

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarvoor u de waarde van uw woning wenst te weten. Zo kan het zijn dat u een woning wilt kopen of juist wilt verkopen. In dat geval bent u geïnteresseerd in de aankoop- of verkoopwaarde van de woning.

  • Bij de aangifte van de vermogensbelasting hanteren we de waarde in bewoonde staat. Dit is anders dan de waarde die geldt voor de onroerendezaakbelasting;
  • Bij de aanvraag van een hypotheek hebt u de marktwaarde nodig;
  • Bij een verzekeringspartij heeft u de herbouwwaarde nodig, deze waarde wordt meestal door de verzekeraar bepaald;
  • Een woning heeft dus vele verschillende waarden. Wij helpen u bij het achterhalen van de waarde die u nodig hebt én wat die waarde is!

Gevalideerd taxatierapport in Het Gooi

Een taxatie is van belang wanneer u een hypotheek wilt afsluiten. Hypotheekverstrekkers zullen vragen naar een gevalideerd taxatierapport. Wij zullen het rapport opsturen naar het NWWI of Taxateurs Unie, zodat zij het rapport kunnen valideren. Een gevalideerd taxatierapport voldoet aan de eisen van alle geldverstrekkers en wordt eveneens geaccepteerd voor de aanvraag van een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Bij Makelaardij MHG Advies heeft u al een gevalideerd taxatierapport vanaf € 440,- incl. btw.

Let op: Niet alle hypotheekverstrekkers hanteren hetzelfde geldigheidstermijn voor een taxatierapport. Dit kan uiteenlopen van drie tot zes maanden. Houd hier dus rekening mee.

Een taxatie nodig? Wij regelen dit binnen enkele dagen!

Wij zijn aangesloten bij NRVT, VBO, Taxateurs Unie en het NWWI.